Tanulási tippek

Alakítsa ki saját tanulási stratégiáját!
Minden ember különbözőképpen tanul, mindenkinek más tanulási módszer lehet a siker kulcsa. Ezért fontos, hogy a képzés első napjától tudatosan keresse és alakítsa ki saját sikeres tanulási stratégiáját, módszereit!

Tanuljon minden nap!
Inkább minden nap tanuljon valamennyit, mint egyszerre sokat. Tartson rövid szüneteket a tanulás közben!

Ismételjen rendszeresen!
Minden leckét többször is ismételjen át rövid időközönként, majd egy-két hét múlva térjen vissza újra a korábban tanultakhoz! Ne hagyjon ki túl sok időt az ismétlésben, mert közben könnyen elfelejtheti a tanultakat!

Az alapok megszilárdítása nagyon fontos!
A helyes kiejtés és az írásmód elsajátítására fektessen nagy hangsúlyt, mert ennek hiányában a későbbiekben folyamatosan nehézségei lehetnek.

Tűzzön ki célokat magának!
Tűzzön ki megvalósítható célokat maga elé, így motiválhatja saját magát. A megvalósítandó célhoz mindig rendeljen határidőt is!

Koncentráljon arra, ami érdekli!
Az alapok elsajátítása után próbálja meg olyan témákba ágyazni az újonnan megtanult nyelvi elemeket, amelyek az Ön számára érdekesek vagy fontosak. Így jobban fog emlékezni a nyelvtani struktúrákra és a kifejezésekre.

Tanuljon hangosan!
Egyéni tanulás közben ne féljen hangosan ismételni a szavakat, mondatokat, olvasni szövegeket. Ha hallja magát, jobban rögzülnek a szavak, kifejezések, kiejtését is jobban tudja korrigálni! Használja a hanganyagokat az egyéni tanulás során is!