Tanfolyam típusok

Az alábbi nyelvtanfolyamaink közül választhat:

általános

üzleti

nyelvvizsga felkészítő

nyelvvizsgatréning

érettségire felkészítő

lovári nyelvvizsga felkészítő

gyorstalpaló

társalgós

Részletesen itt olvashat egyes nyelvtanfolyamainkról.

Általános és üzleti

Milyen tankönyvből tanulhat?
Mivel számos nyelvkönyv létezik a piacon, nyelviskolánk nincs elkötelezve egy nyelvkönyv mellett sem, mert az a hozzáállásunk, hogy mindent a diákok és a csoport igényei szerint szeretnénk alakítani, így a tankönyv kiválasztást is. Kaphatók olyan nyelvkönyvek, amelyek kisgyerekeknek valók, vagy serdülőknek, fiatal felnőtteknek, idősebbeknek, ezért is fontos, hogy a korosztályának és haladási ütemének legmegfelelőbb könyvből tanulhasson. A tananyag ütemezése is a diákok igényei szerint történik, tehát nincs olyan elvárásunk, hogy adott nyelvóra alatt kell elvégeznie bizonyos számú fejezetet, hanem akár gyorsabban, akár lassabban is haladhat. Természetesen folyamatosan egyeztetünk a diákokkal, hogy elvárásaiknak megfelelő-e az oktatás.

Milyen jellegűek az órák?
Bár az általános és üzleti tanórákon mind a négy fő alapkészséget (beszéd, írás, hallás, olvasás) fejlesztjük, a legnagyobb hangsúlyt a kommunikációra helyezzük. Fontosnak tartjuk, hogy ne csak tanítsunk, hanem a nyelvtanuláshoz is segítséget nyújtsunk különböző szótanulást segítő módszerek megmutatásával. A gyakorlásra és ismétlésre is nagy hangsúlyt fektetünk, amit kiegészítő könyvek segítségével végzünk, ezzel is változatosabbak a tanórák. Játékos, motiváló, jó hangulatú órákat tartunk, aminek persze a rendszeres számonkérés is része. 30 óránként tesztet kell kitöltenie, ami egy visszajelzés Önnek is, hogy mennyire sikerült a tanult anyagot elsajátítania.

Nyelvvizsga felkészítő

Milyen nyelvből és szintre lehet felkészülni?
Az általunk oktatott nyelvekből minden szinten vállalunk felkészítést általános és üzleti nyelvvizsgákra egyaránt.

Mi alapján választjuk ki a nyelvvizsgát?
Mivel minden nyelvvizsga más, és míg az egyiknél erősebb hallásutáni készséget várnak el, egy másik inkább nyelvtan központú, addig egy harmadiknál nincs is nyelvtani teszt, ezért a diák erősségének legmegfelelőbb nyelvvizsgát ajánljuk, és készítjük fel arra. Sőt, lehetősége van próbatesztek megoldásával több nyelvvizsgát is kipróbálni, így ténylegesen azt tudja választani, amit leginkább megfelelőnek talál.

Miben nyújtunk segítséget?
A kiválasztott nyelvvizsga követelményrendszerének megfelelő tanítást biztosítunk. Minden feladattípusnál jobb eredményt hozó stratégiákat tanulhat. Különböző módszerek elsajátításával segítséget kap ahhoz, hogy sikeres vizsgát tegyen. A tanfolyam végén próbanyelvvizsgát tehet.

Milyen nyelvvizsgák közül lehet választani?

általános kétnyelvű nyelvvizsgák: BME, Euro, ITK-Origo, Pannon

általános egynyelvű nyelvvizsgák: Cambridge, City&Guilds, DELE, DELF, DALF, CILS, ECL, Goethe, ÖSD, TELC, TOEFL, TOIEC, Trinity

gazdasági kétnyelvű nyelvvizsgák: BGF, Euro Pro

gazdasági egynyelvű nyelvvizsgák: LCCI

szaknyelvi nyelvvizsga: Profex

Nyelvvizsgatréning

Vizsga előtt három alkalommal tud még több gyakorlatot, vizsga rutint szerezni. A próbavizsga feladatok közös megoldása során megtanulja és begyakorolja azokat a különböző módszereket, amelyekkel hatékonyabban és jobb eredménnyel tudja teljesíteni a vizsgát. Az első alkalom után kiértékeljük az eredményét, így még van lehetősége az alapvető hiányosságait pótolni.

Érettségi felkészítő

Közép és emelt szintű érettségihez felkészítő tanfolyamokat indítunk. Próbatesztek kitöltésével nagyobb rutinra tehet szert. Minden feladattípusnál jobb eredményt hozó stratégiákat tanulhat. Különböző módszerek elsajátításával segítséget kap ahhoz, hogy sikeres vizsgát tegyen.

Lovári nyelvvizsga felkészítő

Lovári nyelvből középfokú állami nyelvvizsgára felkészítő 150 órás nyelvtanfolyamot indítunk 1500 Ft / fő óradíjjal, ami tartalmazza a vizsga és oktatási anyagot.

Gyorstalpaló külföldi munkavállaláshoz

Egy fős tanfolyamokat indítunk, mert így a leghatékonyabb a felkészülés az adott külföldi munkához. Teljesen új nyelv esetén alapszókincset tanul meg, hogy a hétköznapi szituációkban és a munkahelyén meg tudja állni a helyét. A legszükségesebb nyelvtani szerkezeteket kell csak elsajátítania. Fő hangsúlyt a kommunikációra és beszédértésre helyezzük.

Társalgós óra

Az órákon az Ön igényeinek megfelelő témákról tanulhat és társaloghat. A fő hangsúlyt a kommunikációs készségek fejlesztésére és a szókincse bővítésére helyezzük. A többi készség fejlesztésére (írás, hallgatás, szövegértés) is van lehetősége, ezek gyakorlása az otthoni munka része lehet. Akár anyanyelvi tanárral is tanulhat együtt, amennyiben igényt tart rá.